Jennifer Lawrence

En stor favorit jag har när det gäller skådisar är Jennifer Lawrence. Jag hade inte tidigare uppmärksammat henne innan första Hunger Games filmen, men nu är jag såld på denna underbara människa, och har letat reda på en massa filmer och serier som hon är med i.

Jennifer Shrader Lawrence, är född 15 augusti 1990 i Louisville i Kentucky.

Hennes första stora roll var faktiskt som en av huvudrollerna i TV-serien The Bill Engvall Show (2007–2009). Hon har varit med i filmerna The Burning Plain med Charlize Theron och Kim Basinger och Winter’s Bone, som hon fick en Oscarnominering i kategorin Bästa kvinnliga huvudroll för.

Jennifer är även känd för sin roll som Raven Darkholme / Mystique i X-Men: First Class (2011) och X-Men: Days of Future Past (2014). Jag hade sett henne innan alltså..men inte uppmärksammat henne på samma vis.

År 2012 var året som hon spelade Katniss Everdeen i The Hunger Games, en filmatisering av Suzanne Collins bästsäljande bok Hungerspelen. Hon spelade rollen igen i The Hunger Games: Catching Fire och kommer medverkar i Hunger Games: Mockingjay – Part 1 och Hunger Games: Mockingjay – Part 2.

JF

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s